دسته‌بندی نشده

معرفی قطعات هوشمند سازی منازل

قطعات هوشمند سازی منازل

تعریف هوشمندسازی ساختمان و قطعات هوشمند سازی منازل

قطهات هوشمند سازی منازل یک سیستم مبتنی بر سخت افزار و نرم افزارهای هوشمند می باشد که به کمک آنها می توان هوشمندانه از طریق سنسورهای مختلف، زمانبندی هفتگی و یا توسط خود کاربران کنترل و نظارت بر تجهیزات الکتریکی ساختمان مانند تهویه، سیستم گرمایش و سرمایش، روشنایی، اعلام حریق و دزدگیر را به سادگی انجام داد.

قطهات هوشمند سازی منازل  برای مدیریت مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها یک راه‌حل ضروری و مقرون‌به‌صرفه برای تمام ساختمان‌های جدید و قدیمی است. این سیستم به مالکان واحدهای ساختمانی این امکان را می‌دهد تا هزینه‌های انرژی را کاهش داده و شرایط مطلوبی را برای ساکنین و حتی مستأجران فراهم کند.

یک امکان جذاب برای سیستم قطهات هوشمند سازی منازل امکان کنترل و مدیریت از راه دور تمام سیستم‌های تهویه، روشنایی و امنیتی می باشد. در نتیجه دیگر برای تنظیم دما و سیستم‌های روشنایی، نیازی به حضور در ساختمان نیست و می توان پیش از رسیدن به ساختمان و یا ویلای خود تجهیزات برقی را کنترل و مدیریت کرد.

قطهات هوشمند سازی منازل در سیستم هوشمند اطلاعات و داده‌ها قابل ذخیره سازی می باشند. برای نمونه می توان تغییرات دمایی داخل ساختمان را به صورت یک نمودار مشاهده کرد و یا میزان مصرف برق را در یک نمودار ماهیانه بدست آورد. بدین ترتیب این سیستم مدیریت اطلاعات را بهبود داده و سبب افزایش کیفیت عملکرد، تصمیم‌گیری درست کاربران، و کاهش مصرف انرژی می‌شود. در نتیجه هزینه‌های برق ساختمان نیز کاهش خواهد یافت.

نحوه عملکرد سیستم هوشمندسازی خانه چگونه است؟

وظیفه اصلی سیستم هوشمندسازی خانه کنترل دما، سرمایش، تهویه، روشنایی و دیگر سیستم‌های مهم ساختمان است. علاوه بر این، سیستم‌های اتوماسیون ساختمان به‌صورت جداگانه هر یک از اجزای سیستم را تحت‌نظر دارند تا در زمان بروز مشکل، به مدیران ساختمان هشدار دهند. باتوجه‌به نوع مشکل به وجود آمده، ممکن است قبل از ورود ساکنین یا مسئولان ساختمان، سیستم به‌تنهایی و به شکل قطهات هوشمند سازی منازل  مشکل را برطرف کند. به‌طورکلی سیستم به طور مداوم و به کمک قطهات هوشمند سازی منازل سنسورهای هوشمند شرایط را کنترل و مدیریت می کند و در صورت تمایل، ساکنین یا مدیران ساختمان می‌توانند تنظیمات اولیه و یا تایمرهای هفتگی را اعمال کنند. برای نمونه دمای مشاعات را بر روی ۲۵ درجه سانتی گراد قرار می دهند و سپس سیستم هوشمند به صورت خودکار وارد عمل شده تا همواره دمای مطلوب را برای ساکنین فراهم سازد.

داده‌های جمع‌آوری شده توسط سیستم هوشمندسازی

بسته به نوع سیستم‌های قطهات هوشمند سازی منازل  نصب شده در ساختمان و نوع نیازهای کاربران؛ سیستم هوشمندسازی طیف گسترده‌ای از داده‌های و اطلاعات را توسط حسگرها؛ ثبت و ذخیره سازی می کند و به کمک آنها می توان سناریوهای هوشمند متعددی را پیاده سازی کرد. دما، میزان رطوبت و دی اکسید کربن در هر محیط یکی از رایج‌ترین داده‌ها می باشند؛ چراکه این اطلاعات برای کنترل درست تجهیزات سرمایش/ گرمایش و تهویه مطبوع بسیار مهم و کارا هستند.

کیفیت هوا در یک ساختمان مسکونی، هتل و یا اداری بسیار مهم می باشد. سیستم هوشمند به کمک انواع حسگرهای مختلف میزان کیفیت هوای داخل را می سنجد و سپس از طریق هواسازها یا سیستمهای تهویه مطبوع هوای تازه را به محیط تزریق می کند و بدین ترتیب همواره هوایی مطبوع و با کیفیت در داخل ساختمان وجود خواهد داشت. تنها یک قطهات هوشمند سازی منازل  می تواند چنین تغییرات و کنترل پیچیده ای را برای تضمین هوای با کیفیت در یک ساختمان بوجود آورد.

سیستم‌های امنیتی و هشدار ساختمان اغلب در قسمت‌های مختلف ساختمان مانند تاسیسات موتورخانه، اتاقهای برق، آسانسور یا درهای الکترونیکی تعبیه می‌شوند. به‌این‌ترتیب در صورت بروز موارد مشکوک داده‌های ارسال شده توسط سیستم‌های هشدار به کاربران منتقل می‌شود و یا سیستم به صورت خودکار وارد عمل می شود. برای نمونه در صورت نشتی گاز در موتورخانه، شیر اصلی گاز به طور اتومات قطع می شود و سپس اگزاست فنها وارد مدار شده تا هوای داخل موتورخانه را تخلیه و از بروز حادثه جلوگیری کند.

 معرفی قطهات هوشمند سازی منازل 

در واقع هدف از هوشمند سازی ساختمان ، فراهم کردن شرایط آسایش و امنیت برای ساکنان ساختمان های مسکونی ، اداری و تجاری است. در این حالت زیر سیستم های هوشمند سازی بسیار گسترده است و نحوه ارتباط بین آنها و چگونگی پیاده سازی آن ها بسیار پیچیده است. در این مقاله سعی داریم تا برخی از سیستم‌ها و تجهیزات هوشمند سازی ساختمان یا خانه هوشمند را به شما معرفی کنیم.

  1. قطهات هوشمند سازی منازل سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق شامل اجزای به هم پیوسته‌ای است که در زمان شروع و پخش دود آتش و یا کربن مونوکسید و یا مواردی مشابه این ، به جهت تشخیص و هشدار به انسان از طریق وسایل دیداری و شنیداری اقدام می کند. سیستم اعلام حریق ممکن است به صورت اتوماتیک و خودکار توسط سنسورهای گرما و یا دود فعال شوند و یا به طور دستی توسط کاربر از راه دستگاه های فعال کننده اعلام حریق روشن شوند.

هشدار دهنده ها ممکن است با صدای بوق یا زنگ های اخبار ،آژیر ، زنگ های دیواری یا فلاشر اعلام خطر بکنند. هشدار دهنده های اعلام حریق را می‌توان با توجه به محیط و کارخانه سازنده آنها به فرکانس ها و تن های متفاوتی مانند زیاد متوسط و کم تقسیم کرد. بیشتر سیستم های اعلام حریق صدایی مانند صدای آژیر را تولید می کنند.

سیستم های اعلام حریق انواع متفاوتی دارند:

  • قطهات هوشمند سازی منازل  دو سیم
  • سیستم های متعارف
  • سیستم های آدرس پذیر
  1. قطهات هوشمند سازی منازل  کنترل دمای هوشمند

همانطور که شما نیز می دانید دمای فضاهای داخلی ، تابعی از عوامل گرمازای داخل و شرایط بیرونی ، تعداد دفعات تغییرات هوا و….. است. در واقع سیستم های کنترل دمای هوشمند به کاربر این امکان را می‌دهد تا به آسایش و استاندارد مورد نیاز دسترسی پیدا کنند. در دنیای امروزی جامعه مصرفی ، تمایل به شخصی سازی دارد و همین مسئله مهم حاکی از اهمیت کنترل دمای فضاها در یک دامنه مورد نظر توسط شخص است.

روند قطهات هوشمند سازی منازل  این امکان را فراهم کرده که فناوری های متفاوت موجود در ساختمان توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر را داشته باشند و توسط یک سیستم مرکزی کنترل شوند. از نتیجه می‌گیریم که استفاده از تکنولوژی سیستم های کنترل مرکزی در ساختمان های مسکونی ، اداری ، آموزشی و داروسازی ها ، تجاری و…….رو به افزایش است.

  1. سیستمهای سرمایش و گرمایش

قطهات هوشمند سازی منازل سرمایش ، گرمایش ، تهویه مطبوع و تهویه در ساختمان ها با کاربری های گوناگون ازجمله انتقال حرارت و برودت ، فشار و کیفیت هوای داخل را به سطح استاندارد و مورد نظر می رساند.

طراحی سیستم های تهویه مطبوع از زیر شاخه های مهندسی مکانیک است که بر پایه اصول مکانیک سیالات ، ترمودینامیک و انتقال حرارت استوار است. بدون وجود سیستم‌های تهویه مطبوع ، کاربری ساختمان های مختلف از جمله ساختمانهای آموزشی ، اداری ، مسکونی ، تجاری ، و تفریحی مختل میگردد و در کاربری‌های بهداشتی و بیمارستانی جان انسان‌ها به خطر می‌افتد. در صنایع داروسازی نیز بدون حضور سیستم های استاندارد تهویه مطبوع ، تولید داروی مناسب و با کیفیت ممکن نیست.

 
  1. قطهات هوشمند سازی منازل سیستم کنترل روشنایی

از دیگر تجهیزات هوشمند سازی ساختمان ها می توان به تجهیزات روشنایی یا به عبارتی به قطهات هوشمند سازی منازل سیستم لایتینگ اشاره کرد. یک سیستم کنترل روشنایی ، شبکه هوشمند از کنترل‌های روشنایی است که به شما این امکان را می دهد تا نور را در محیط مدیریت کنید. با توجه به نیازها و خواسته‌های شما انواع مختلفی از سیستم های روشنایی و کنترل وجود دارد. در واقع یک کلید معمولی که در اتاق خواب شما لامپ را روشن و خاموش می کند ، نوعی از کنترل روشنایی است. چراغ سنسور دار جلوی در خانه شما نیز به نوعی یک نوع کنترل روشنایی محسوب می شود.

  1. دوربین مدار بسته

همانطور که می‌دانید  قطهات هوشمند سازی منازل دوربین های مداربسته نقش بسیار مهمی در جوامع امروزی دارند. با استفاده از این دوربین ها در محیط اطراف خود متوجه می شویم که امنیت در زندگی ما بسیار مهم است و وجود این دوربین ها امنیت را افزایش می دهد. با این وجود بسیاری از مردم هنوز نمی دانند که انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته وجود دارد که هرکدام مناسب محیط و شرایط متفاوتی است. و شناخت آنها به منظور انتخاب درست و صحیح آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

از انواع دوربین های مداربسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دوربین های دید در شب
  • دوربین های ANPR/LPR
  • دوربین های دام
  • دوربین‌های بولت
  • دوربین های C-mount
  • دوربین های شب و روز
  • دوربین های مداربسته گردان یا دوربینهای PTZ
  • دوربین های حرارتی یا همان دوربین های مادون قرمز
  • دوربین های مدار بسته
  • دوربین های شبکه ای
  • دوربین های HD
  1. دستیار کنترل تجهیزات به وسیله فرمان صوتی

با خود فکر کنید اگر شما بتوانید تمامی تقطهات هوشمند سازی منازل  خود را از طریق یک وسیله جانبی کنترل کنید  ، آن وسیله چه وسیله ای می تواند باشد؟

امروزه کنترل قطهات هوشمند سازی منازل  از طریق فرمان های صوتی به وسیله دستیار صوتی هوشمند  انجام میپذیرد. این دستیار صوتی به فرمان های شما پاسخ می دهد و میتواند انجام امور روزانه از خرید مواد غذایی را گرفته تا برنامه‌ریزی برای داشتن یک قرار ملاقات را برای شما راحت کند.

در واقع سیستم‌های بلندگوی بیسیم یکی از محبوب ترین کاربرد این نوع از قطهات هوشمند سازی منازل  در آمریکا در سال ۲۰۱۵ بوده است. این تکنولوژی برای کاربران کم‌توان نیز کاربرد بسیاری دارد و برای آنان بسیار ارزشمند است زیرا به آنها در انجام کارهایی مانند کنترل چراغ ها ، سیستم امنیتی و ترموستات کمک می‌کند. تمامی ویژگیها و خصوصیاتی که یک خانه هوشمند می‌تواند داشته باشد را به یکدیگر متصل و یکپارچه می کند و زمانی که این اتفاق بیفتد ، مدیریت و نظارت بر وسایل خانه هوشمند شما راحت‌تر می‌شود.

  1. سیستم های کنترل دسترسی

وقتی ما از محافظت ساختمان و یا کسب و کار و یا ساکنین آن جا صحبت می‌کنیم ، سیستم های کنترل دسترسی یکی از مناسب ترین راه حل ها برای این کار هستند. اما قطهات هوشمند سازی منازل  دسترسی تنها به ورود و خروج افراد محدود نمی‌شود. علاوه بر کنترل ورود و خروج این سامانه ها کمک می کنند تا اطلاعات شما از هرگونه نفوذ و در پیدا کردن در امان باشد.

از انواع مختلف سیستم های کنترل دسترسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کنترل دسترسی اختیاری
  • کنترل دسترسی اجباری
  • کنترل دسترسی مبتنی بر مشخصه
  • کنترل دسترسی مبتنی بر نقش
  • کنترل دسترسی مبتنی بر قانون
  • شله دسترسی مبتنی بر تاریخچه
  • کنترل دسترسی مبتنی بر هویت
  • کنترل دسترسی مبتنی بر مسئولیت پذیری
  • کنترل دسترسی بر اساس سازمان
  1. سایر تجهیزات هوشمند سازی

لازم به ذکر است که قطهات هوشمند سازی منازل  تنها محدود به درب و سایر مناطق خوانی نیست و ما در آشپزخانه نیز از وسایل هوشمند زیادی استفاده می‌کنیم. مانند فر هوشمند / دستگاه قهوه ساز/  دماسنج / یخچال و فریزر/ مخلوط کن / وزنه و دستگاه کالری شمار

از جمله وسایلی که می‌تواند در یک اتاق خواب هوشمند وجود داشته باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

سوئیچ برق هوشمند / ساعت هوشمند / سنسور دما / رو انداز هوشمند / لامپ هوشمند با قابلیت اتصال به تلفن همراه / تخته هوشمند

اگر شما یک فرد سالمند هستید هوشمند کردن وسایل زیر می تواند به شما کمک بسیار زیادی بکند.

نصب پریز های هوشمندی که از وای فای استفاده می‌کند تا دستور های شما را دریافت کنند ، که این امر موجب ش پیدا کردن چشمگیر هزینه‌های برق می‌شود.

هوشمند کردن لامپ های منزل به زمان چندان زیادی نیاز ندارد و به نسبت کار کم هزینه ای است. خاموش روشن کردن و تنظیم نور لامپ ها با استفاده از صدا و یا اپلیکیشن های قابل نصب بر روی تلفن همراه نیز می‌تواند صورت بگیرد.

نصب آیفون هوشمند بر درب منزل به شما این مزیت را می‌دهد تا گزارشی از محیط اطراف خود دریافت کنید و در صورت نبودن در منزل ، اطلاعات افرادی را که در  خانه شما رفت و آمد کرده‌اند را به شما میدهد.

یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار خوب ساختمان های هوشمند ، قابلیت شخصی سازی آن است. به این ترتیب تعدادی از وسایل ، مانند دستیار شخصی به شما کمک می‌کنند تا دستورهای لازم را اجرا کنید. هوشمند سازی منازل هزینه زیادی را می خواهد. اما شما باید برای هوشمندسازی منزل خود همیشه اولویت‌هایی را در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *